تبلیغات

خواص و فواید قارچ

قارچ، ماده‌ای خوراکی و از نوع گیاهان گلخانه‌ای بدون کلروفیل است که رنگ‌ها و گونه‌های بسیاری دارد. جالب است بدانید که حدودا ۱۴۰ هزار گونه از قارچ وجود دارد که البته اکثر آنها سمی هستند. قارچ در تمام فصول سال،‌ قابل کشت بوده و به نور خورشید نیاز ندارد. این خوراکی خوشمزه، دارای طبع گرم و خواص بسیاری برای سلامتی می‌باشد که در ادامه به خواص قارچ خواهیم پرداخت.

  • تنظیم میزان کلسترول

قارچ گیاهی است که دارای پروتئین بسیار، مقدار ناچیزی کربوهیدرات و فاقد کلسترول است. بنابراین مقدار زیادی پروتئین بدون چربی وارد بدنتان می‌کند و این پروتئین در هنگام هضم، به سوختن مقدار بیشتری از کلسترول کمک می‌کند. همچنین قارچ دارای فیبر و آنزیم‌های خاصی است که باعث می‌شوند سطح کلسترول خون پایین آمده و از بیماری‌های قلبی عروقی همچون حمله قلبی، تصلب شرایین و سکته مغری پیشگیری کند. خواص قارچ

  • کاهش وزن

همان طور که گفتیم پروتئین زیاد و چربی کمی دارد و اینگونه مواد خوراکی برای کاهش وزن بسیار مناسب هستند. پروتئین موجود در قارچ،‌ سرشار از فیبر است که به نوع دیگری به چربی‌سوزی و کاهش وزن کمک می‌کند. در واقع قارچ ماده غذایی سالمی است که خوردن آن باعث ایجاد حس سیری در ما می‌شود. برخی مطالعات نشان داده‌اند که مواد غذایی کم‌کالری که ارزش غذایی بالایی دارند مثل قارچ، جایگزین بسیار خوبی برای مواد غذایی پرکالری هستند. طبق این گفته، چنانچه غذای خود را با همان میزان از قارچ جایگزین کنید،‌ کالری کمتری وارد بدنتان شده و احساس سیری نیز می‌کنید. به علت اینکه مواد مغذی موجود درون قارچ بسیار زیاد است، ماده‌ی غذایی سالم‌تری نسبت به بسیاری از میوه‌ها و سبزیجات بوده و خوردن بیش از حد آن نیز هیچ گونه مشکلی ایجاد نمی‌کند.

خواص و فواید قارچ

خواص و فواید بیشمار قارچ برای سلامتی

  • مقابله با دیابت

قارچ نوعی آنتی بیوتیک طبیعی برای پیشگیری و درمان دیابت محسوب می‌شود. افرادی که به دیابت مبتلا هستند،‌ معمولا دارای مشکلات عفونتی و درد خصوصا در اندام‌های حرکتی خود می‌باشند که این امر در طولانی مدت باعث آزار و رنجش این افراد می‌گردد. آنتی بیوتیک‌های طبیعی که در قارچ وجود دارند، باعث درمان عفونت و تسکین درد این افراد می‌شوند. خواص و فواید قارچ خوراکی دارای انسولین طبیعی و آنزیم‌هایی بوده که باعث کمک به کاهش قند موجود در غذاها و بهبود عملکرد پانکراس، کبد و غددهای درون‌ریز دیگری می‌شود که نقش مهمی در تولید و تنظیم انسولین دارند.

حتما بخوانید :  قارچ گانودرما چیست و چه خواصی دارد؟
  • فواید قارچ ; تنظیم و کنترل فشار خون

افراد با فشار خون بالا در معرض خطراتی همچون سکته و حمله‌ی قلبی هستند که قارچ به کمک آن‌ها نیز می‌آید. پژوهش‌های بسیاری نشان داده‌اند که خواص قارچ حاوی مقدار زیادی پتاسیم است. این ماده باعث گشاد شدن رگ‌ها و در نتیجه کاهش فشار خون می‌شود. پتاسیم همچنین با افزایش فشار خون باعث تحریک اعصاب شده و در نتیجه آگاهی و هوشیاری شما را بالا می‌برد.

خواص و فواید قارچ

  • خواص قارچ و مبارزه با کم‌خونی

سطح آهن خون افرادی که کم‌خونی دارند همیشه پایین است، به همین خاطر همیشه احساس ضعف، سردرد و خستگی دارند و سیستم عصبی آن‌ها خوب عمل نمی‌کند. قارچ منبع خوبی از آهن بوده و حدود۹۰ درصد از آهن آن، توسط بدن جذب می‌شود. بدن با جذب آهن، گلبول‌های قرمز بیشتری تولید می‌کند و این فرایند در درمان کم‌خونی افراد تاثیر بسیاری دارد.

همچنین قارچ حاوی مقادیر زیادی مس بوده که می‌تواند میزان جذب آهن موجود در غذا را تنظیم کند. آهن جذب شده توسط غذاها، در اندام‌هایی مثل کبد ذخیره شده و می‌تواند به کمک مس آزاد شود. کما اینکه مس برای سلامت استخوان‌ها نیز مفید است. خاصیت قارچ

  • فواید قارچ ; منبع سلنیوم

سلنیوم، یک آنتی اکسیدان قوی و عنصری کمیاب است که از طریق مواد غذایی وارد بدن می‌شود. این ماده مغذی در برابر آسیب‌هایی که رادیکال‌های آزاد به بدن وارد می‌کند مقابله کرده و با این کار، سیستم ایمنی بدن را تقویت می‌کند. گفته می‌شود که مهم‌ترین منبع سلنیوم، پروتئین حیوانی است، اما قارچ که سرشار از سلنیوم است می‌تواند جایگزین خوبی برای گیاهخواران در دریافت این ماده‌ی حیاتی باشد. سلنیوم در کاهش شوره سر موثر است، باعث رشد مو می‌شود و می‌تواند در ترکیب با روی، از ریزش مو جلوگیری کند. همچنین برای سلامت دندان و ناخن نیز مفید است.

خواص و فواید قارچ

  • خواص قارچ و تقویت سیستم دفاعی

قارچ حاوی مقادیر مشخصی از ارگوتیزیون بوده که این ماده دارای گوگرد است و در تقویت سیستم ایمنی بدن نقش دارد. علاوه بر آن، قارچ آنتی بیوتیک‌هایی مشابه پنی سلین دارد که از عفونت‌های قارچی و رشد میکروب‌ها جلوگیری کرده و باعث بهبود زخم می‌شوند. ویتامین‌های A، B و C که در قارچ وجود دارند نیز نقش مهمی در تقویت سیستم ایمنی دارند.

  • خواص قارچ ; ضد سرطان

قارچ حاوی موادی مثل بتاگلوکان و نوعی اسید لینولئیک است که این مواد، خاصیت ضدسرطانی دارند و نقش مفیدی در پیشگیری از سرطان سینه و پروستات عمل می‌کنند. مهم‌ترین دلیل سرطان سینه در خانم‌ها، وجود مقدار زیادی استروژن در بدن آن‌ها پس از یائسگی است. بدین منظور، اسید نوکلئیک موجود در قارچ می‌تواند آثار مضر استروژن اضافی در بدن را متوقف کرده و از این طریق باعث جلوگیری از سرطان سینه در خانم‌ها شود. از سوی دیگر بتاگلوکان برای جلوگیری از سرطان پروستات مفید بوده و رشد سلول‌های سرطانی را متوقف می‌کند. همچنین تحقیقات بسیاری بر خواص ضد تومور بودن قارچ دلالت می‌کنند.

  • سرشار از ویتامین

ویتامین‌های بسیاری درون قارچ وجود دارند که آن را تبدیل به یک ماده‌ی خوراکی بسیار مغذی کرده‌اند. ویتامین D که به سختی در سبزیجات یافت می‌شود و شکل خوراکی این ویتامین تقریبا نادر است، درون قارچ وجود دارد و این ویتامین به جذب کلسیم و فسفر کمک می‌کند. انواع زیادی از ویتامین B نیز در قارچ وجود دارد که هر کدام خواص و فواید خاصی برای بدن دارد. ویتامین B1 که با نام تیامین نیز شناخته می‌شود، ماده‌ای ضروری برای عملکرد منظم سیستم عصبی و مغز انسان است.

خواص و فواید قارچ

ویتامین B2 موجود در قارچ باعث بهبود سلامت چشم و همچنین کمک به داشتن پوستی سالم می‌شود. ویتامین B3 یا نیاسین در محافظت از سیستم گوارش نقش دارد. ویتامین B5 نیز باعث کمک به تولید هورمون‌ها در بدن شده و نقش مهمی در متابولیک بدن دارد. ویتامین B6 موجود در قارچ تاثیر خوبی بر خلق و خو و همچنین عملکرد مغز داشته و تنظیمات داخلی بدن را انجام می‌دهد. علاوه بر آن، با افسردگی و افکار منفی نیز مبارزه می‌کند.

ویتامین‌های دیگری نیز در قارچ وجود دارند که هر کدام نقش مهمی در سلامتی بدن ایفا می‌کنند. بنابراین برای داشتن بدنی سالم و پیشگیری از بیماری‌ها، از خوردن قارچ غافل نشوید.

تبلیغات

پاسخ دهید

آدرس ایمیل شما منتشر نخواهد شد. فیلدهای اجباری مشخص شده اند *
شما می توانید از این استفاده کنید HTML برچسب ها و ویژگی ها: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <s> <strike> <strong>