تبلیغات

آیا از خواص دم نوش به اطلاع دارید؟ 

خواص دم نوش به در طب سنتی این دم نوش گیاهی را به یکی از دم نوش های مفید تبدیل کرده که برای تقویت قلب و اعصاب و معده بسیار موثر است. دم نوش به برای فصل های سرد در درمان عفونت های گلو و سرما خوردگی بسیار مناسب است. میوه به از نظر اقلیمی که در آن پرورش می یابند سه نوع می باشد و از میوه های زمستانی با بویی دلپذیر است. میوه به در رنگ های زرد روشن  یا سبز است که ظاهری شبیه به سیب و گلابی دارد. این درخت از گیاهان بومی گرمسیر در جنوب غربی آسیا است که هم میوه و هم برگ آن خاصیت های درمانی بیشماری دارند. 

برای آشنایی با خواص دم نوش به در ادامه با ما همراه باشید.

انواع میوه به

با توجه به آب و هوا و اقلیمی که درخت به در آن رشد می کند میوه آن دارای سه نوع طبع است.

خواص دم نوش به

نوع اول به ترش است که طبیعت آن سرد و خشک است و در رفع تشنگی و حالت تهوع مکرر و استفراغ موثر بوده و برای تقویت معده قوی تر از انواع دیگر میوه به عمل می کند. به ترش ادرار آور هم هست.به شیرین نوع دوم از میوه های به است که طبیعت آن معتدل است یعنی  ویژگی هر دو طبع سرد و گرم را با هم دارد. خواص دم نوش به شیرین در تقویت اعصاب و قلب بهتر و قوی تر از دو گونه دیگر میوه به عمل کرده و نشاط آور خوبی است.

سومین نوع از میوه به میخوش است که طبیعت آن ما بین گرم و سرد است و مانند دو گونه دیگر برای تقویت بدن مفید می باشد با این تفاوت که مصرف بیش از حد این نوع به سبب سکسکه می شود.

 ارزش غذایی به و خواص درمانی آن

از ترکیبات موجود در به می توان به ویتامین های B1، B2، B3، و B6، ویتامین C، مس، آهن، روی، پتاسیم و فیبر رژیمی اشاره کرد. افزون بر این مواد میوه به سرشار از آنتی اکسیدان های لیمونین، کاتچین، اپی کاتچین و تعداد دیگری از آنتی اکسیدان های مفید و قوی برای سلامتی هستند. خواص دم نوش به  مانند میوه خام آن است چون ترکیبات دم نوش هم مشابه با ترکیبات میوه خام آن می باشد.

خواص دم نوش به

خواص کلی میوه به شامل تقویت قلب و مغز، تقویت معده و دهانه روده، رفع حالت تهوع و سوهاضمه، رفع بوی بد دهان و سبب به وجود آمدن حس نشاط می شود. این میوه مقوی و بوی آن بسیار دلپذیر است. علاوه بر میوه برگ درخت به هم دارای خواص درمانی است که از قدیم در طب سنتی از فواید آن بهره گرفته شده است. برگ به برای تسکین دردهای قاعدگی مفید بوده و به تخلیه و کاهش ترشحات واژن کمک می کند.

بیشتر مطالعه کنید:  درمان بیماری های معده و دیگر بیماری ها با میوه به

همچنین خواص دم نوش به در ترکیب دم نوش برگ آن مشکل سوهاضمه و اسهال را در زمان کوتاهی درمان می کند. کاهش و رفع کم خونی، کاهش اختلالات گوارشی، رفع تنگی نفس، تنظیم فشار خون و تقویت سیستم ایمنی از دیگر خواص درمانی برگ به هستند. خاصیت ضد عفونی کننده قوی برگ به در شستشوی زخم های سطحی به درمان موثر آن ها کمک زیادی می کند.

فواید دارویی و خواص دم نوش به

دم نوش به یکی از گواراترین و خوش بوترین دم نوش هایی گیاهی است که خواص درمانی آن بر کسی پوشیده نیست. این دم نوش برای همه فصول سال به ویژه فصل های سرد بسیار مناسب است. از مهمترین خواص دم نوش به می توان به ایجاد حس نشاط و شادابی و برطرف شدن سردردهای ناشی از افسردگی اشاره کرد. دم نوش تحریک کننده اشتها است و به هضم بهترغذا کمک می کند.

به دلیل وجود آنتی اکسیدان های قوی دم نوش به خاصیت ضد سرطانی دارد و از ابتلا به سرطان پیشگیری می کند. پتاسیم موجود در به احتمال ابتلا به بیماری های قلبی را کاهش داده و فشار خون را تنظیم می کند. علاوه بر این دم نوش به در درمان زخم معده و التهاب دستگاه گوارش، درمان سرفه های خشک و گرفتگی صدا، سینه درد و تب بسیار موثر است. خواص دم نوش به در تنظیم قند و کلسترول خون در نتیجه تحقیقات اخیر روی بیماران قلبی عروقی به اثبات رسید که در سلامتی قلب و عروق نقش موثر و مفیدی دارد.

خواص دم نوش به

دم نوش برگ به دارای خواص ضد التهابی بوده که در تسکین علائم بیماری های تنفسی از جمله سرما خوردگی مفید هستند و تب، سرگیجه را کاهش داده و با نرم کردن مخاط سینه تنگی نفس را بر طرف می کند. دم نوش برگ به همچنین سرشار از تانن است که سبب تقویت سیستم ایمنی می شود و به حفظ سلامتی بدن در برابر بیماری ها کمک زیادی می کند. از خواص دم نوش به در طب سنتی برای رفع بوی بد بدن و شادابی پوست استفاده می کنند.درمان بیماری هایی مانند ورم حاد روده، اسهال به ویژه اسهال های خونی، عفونت روده، تنگی نفس، سوزش مجاری ادرار، التهاب های مختلف دستگاه گوارش و سردردهای مزمن با دم نوش به، به تجربه رسیده است.

بیشتر مطالعه کنید:  معرفی فواید و خواص دمنوش زنجبیل

 طرز تهیه دم نوش به در خانه

 برای این که خواص دم نوش به اثر درمانی خود را حفظ کند باید آن را به شیوه صحیح تهیه کرد. میوه های رسیده به برای تهیه دم نوش مناسب تر هستند. پرز روی پوست به را پاک کرده و آن را به خوبی بشویید، سپس آن را با رنده به قطعات ریز در حدود 3 سانتی متر خرد کنید.

قطعات ریز به را روی گرمای ملایم و پیوسته مانند بخاری به مدت 1 تا 2 روز قرار داده تا خشک شوند و این خشکی نباید به قدری باشد که شکسته شود. بعد از این مرحله خلال های به را داخل تابه ریخته و به سرعت هم بزنید تا زمانی که رنگ خلال ها قهوه ای شود. برای تهیه دم نوش به یک قاشق غذاخوری از این خلال های به با یک لیوان آب جوش نیاز دارید و آن را به مدت 20 دقیقه روی بخار دم کنید. در این مرحله دم نوش برای خوردن آماده است و شما می توانید از خواص دم نوش به بهره بگیرید.

تبلیغات

پاسخ دهید

آدرس ایمیل شما منتشر نخواهد شد. فیلدهای اجباری مشخص شده اند *
شما می توانید از این استفاده کنید HTML برچسب ها و ویژگی ها: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <s> <strike> <strong>