
کسی نیست بیل گیتس را نشناسد، فردی که ثروت افسانه ای او همیشه زبانزد افراد بوده است و البته آن را باید نتیجه نبوغش بدانیم که پرکاربردترین سیستم عامل دنیا شده است. این مرد متواضع 63 ساله که در حال حاضر 110 میلیارد دلار درآمد دارد به مدت 11 سال توانست پولدارترین فرد دنیا باشد تا این که این عنوان را به رئیس آمازون داد.
در این مطلب قصد داریم در مورد زندگینامه بیل گیتس صحبت کنیم.
معرفی زندگی نامه بیل گیتس
تولد و دوران کودکی بیل گیتس
ویلیام هنری گیتس سوم در 28 اکتبر سال 1955 در خانواده ای متوسط به دنیا آمد تا عضو پنجم خانواده در کنار دو خواهرش باشد. او بعدها به بیل گیتس مشهور شد و والدینش در دوران کودکی به علت وجود کلمه سوم در اسمش او را «تری» صدا میزنند.
نبوغ بیل گیتس از همان کودکی مشخص بود و میتوانست در سن 8 سالگی تمام دانشنامه خانوادگی را بخواند. مادربزرگ ویلیام روی او تاثیر زیادی گذاشت چون اکثر دوران کودکی در کنار او بود و توانست رقابت طلبی را یاد بگیرد و تلاش کند از سایرین بهتر باشد.
پدر بیل گیتس یک وکیل و جزو افراد مشهور شهر سیاتل بود و مادرش معلم مدرسه و جزو اعضای هیئت مدیریه یوناید وی اینترناشنال بود و کارهای خیریه میکرد.
دوران مدرسه و دبیرستان بیل گیتس
گیتس در مدرسه دولتی لیک ساید تحصیلات ابتدایی را تمام کرد و در آن جا با رایانه آشنا شد. خلاقیت و هوش او به نسبت سایر همکلاسی ها بیشتر بود و توانست از او یک شاگرد ممتاز بسازد. تلاش مدیران مدرسه برای تجهیز فضای آموزشی شان به یک ترمینال کامپیوتر باعث آشنایی کودکانی مانند بیل گیتس با این دستگاه جالب شد.
علاقه گیتس به ریاضیات و مخصوصا کامپیوتر به او کمک کرد در 13 سالگی اولین نرم افزار خود را بنویسد که یک بازی ساده بود. اتاق کامپیوتر لیک ساید به مکان همیشگی گیتس و دوست او پل آلن تبدیل شد که از گیتس دو سال بزرگتر بود و اطلاعات زیادی از سخت افزار کامپیوتر داشت.
گیتس به همراه آلن، کنت ایوانز و ریچارد وی لند تیم برنامه نویسی لیک ساید را تشکیل داده بودند و در تمامی طول شب با یک کامپیوتر کوچک که شرکت جنرال الکترولیک مالک آن بود متصل بودند و کار میکردند.
اما این شبزنده داری ها و عشق شدید او به کامپیوتر باعث نگرانی والدینش شد و تصمیم گرفتند او را از آن محروم کنند. نتیجه یک وقفه یک ساله بین رابطه گیتس و کامپیوتر بود. اما عشق او به دانش متوقف نشده بود و در تمام این مدت زندگینامه دانشمندان و شخصیت های بزرگ دنیا را خواند.
خود او میگوید دوست داشتم بدانم نحوه تفکر شخصیت های بزرگ تاریخ چطور است. از جمله موضوعات مورد علاقه دیگر او علوم، کسب و کار و رمان بود.
دوران دانشگاه بیل گیتس
والدین بیل گیتس مانند هر فردی دیگری آرزو داشتند پسرشان تحصلات عالیه را تمام کند و به نظرشان دوستی با دانشجویان دیگر میتوانست برای او خوب باشد. بهره هوشی بالای بیل گیتس مهر تایید ورود او به دانشگاه هاروارد بود تا در فصل زرد سال و سال 1973 پا به دنیای دانشگاه گذاشت تا به گفته خودش از اشخاص باهوش تر درس یاد بگیرد.
ورود او به هاروارد مصادف شد با آشنایی به استیور بالمر که بعدها رئیس بخش اداری مایکروسافت شد.
پسر با انتخاب رشته حقوق در دانشگاه قصد داشت مسیر پدر را دنبال کند، ولی این میل اصلی او نبود و والدینش شک داشتند او بتواند مسیر موفقیت را طی کند و حتی امیدوار به فارغالتحصیلی از هاروارد و به دست آوردن مدرک نبودند.
تاسیس شرکت مایکروسافت Microsoft
حقوق ، رشته آرمانی بیل گیتس نبود و در سال 1975 تصمیم گرفت مجددا با پل آلن گروه برنامه نویسی را تشکیل دهد و از زبان بیسیک استفاده کنند. سال 1977 تصمیم جدی او رقم خورد و هاروارد را ترک کرد تا در شرکت کوچک نرم افزار کامپیوتری که با دوست خود راه انداخته بود مشغول شود. شرکتی که مایکرو سافت نام گرفت و امروزه یکی از غول های دنیای نرم افزار است.
سال های اولیه مایکروسافت جالب نبود، شرکتی که تنها از 40 کارمند با فشار کاری بالا تشکیل شده بود و در سال به زور 2.4 میلیون دلار میتوانست در بیاورد. اما دنیا روی خوش خودش را نشان داد چون سال 1980 شرکت مشهور IBM اولین کامپیوتر شخصی خود به اسم PC را ساخت ولی تصمیم مدیران این شرکت واگذاری بخش نرمافزاری به شرکت دیگری بود.
قرعهای که به نام مایکروسافت خورد و مدیران IBM طی قراردادی با بیل گیتس کار تولید نرم افزار سازگار با کامپیوترهای شخصی این شرکت را به آن ها واگذار کردند. چون کامپیوترهای جدید IBM مجهز به پردازندههای جدید 16 بیتی 8080 اینتل بودند، مایکروسافت برای فروش زبان های برنامه سازی خود به یک کامپیوتر مشابه نیاز داشت.
آنها به شخصی به اسم تیم پاترسون مراجعه کردند که برای کامپیوتر 16 بیتی خود یک سیستم عامل 16 بیتی به اسم Dos 86 نوشته بود و گیتس با یک پیشنهاد 75 هزار دلاری تمام حقوق آن را خرید.
گیتس به کمک آلن این سیستم عامل را تغییر دادند و با افزودن امکانات بیشتر یک سیستم عامل قدرتمند 16 بیتی به وجود آورند و اسم آن را MS-DOS گذاشتند و با نصب روی کامپیوترهای IBM درصدی از فروش آنها را به خود اختصاص دهند.
این کار شروع یک امپراتوری قدرتمند بود تا کم کم هویت ثروتمندترین مرد دنیا شکل گیرد.
مایکروسافت در ادامه مسیر توانست بخش گرافیکی را به سیستم عامل خود اضافه کند و نام آن را به ویندوز تغییر دهد. ویندوز به محبوب ترین سیستم عامل کامپیوترهای شخصی تبدیل شد و براساس آخرین آمار بیش از 90 درصد کامپیوترهای شخصی دنیا از ویندوز استفاده میکنند.
حقوق انحصاری ویندوز برای مایکروسافت باعث شد ثروت بیل گیتس امروزه بیش از 110 میلیارد دلار برسد تا حتی به شوخی بگویند اگر از جیب بیل گیتس یک هزار دلاری روی زمین بیافتد او آن را بر نمیدارد چون در همین فاصله پول بیشتری در میآورد.
ازدواج بیل گیتس
این مرد دوست داشتنی در ژانویه سال 1994 تصمیم گرفت ازدواج کند و انتخاب او زنی به اسم ملیندا فرنچ بود. ملیندا که در حال حاضر نویسنده چند کتاب است و بزرگترین سازمان خیریه خصوصی دنیا را که به همراه همسرش راه اندازی کرد، مدیریت میکند از کارمندان خود مایکروسافت بود. حاصل ازدواج این زوج نابغه 3 فرزند یعنی جنیفر کاترین (23 ساله)، روری جان (20 ساله) و فوب ادل (16 ساله) است.