تبلیغات

شرحی کامل از فواید و خواص تخم مرغ

تخم مرغ یکی از مهم ترین و مفید ترین منابع مواد مغذی برای بدن است.   بدن هر فرد بنا به جنس، سن و … نیاز های متفاتی به مواد مغذی دارد و تخم مرغ در دسته بندی مواد غذایی، جزء گروه مواد مغذی  قرار می گیرد. با توجه به خواص فراوان تخم مرغ، می تواند به عنوان یک وعده کامل غذایی مورد استفاده قرار گیرد. میزان مواد مغذی از جمله امگا3 در تخم مرغ های محلی بیشتر وجود دارد و از این نظر خاصیت بیشتری برای استفاده کننده دارد. میزان انرژی موجود در خواص تخم مرغ برای یک مرد بالغ 3 درصد از نیاز، و برای یک زن بالغ 4 درصد از نیاز به دریافت انرژی روزانه را برطرف می کند. در ادامه شما را بیشتر با خواص تخم مرغ آشنا خواهیم کرد.

چه نوع ماده مغذی در تخم مرغ وجود دارد؟

کلسترول:

تخم مرغ در ترکیبات خود مقدار زیادی از کلسترول را دارد. هر فرد در طول روز به دریافت 300 میلی گرم کلسترول مجاز است و در ترکیبات تخم مرغ، 212 میلی گرم کلسترول وجود دارد و این یعنی بیش از دو سوم از نیاز بدن را برطرف می کند. اما توجه به این نکته که همیشه مصرف روزانه کلسترول به افزایش آن کمک نمی کند. اگر مصرف روزانه کلسترول در بدن افزایش پیدا کند، کبد که مسول تولید کلسترل در بدن است، تولید خود را کاهش داده تا میزان کلسترول در بدن به حد متعادل خود برسد اما این اتفاق در بدن ها متفاوت می باشد. تعداد افراد زیادی در جامعه با مصرف روزانه تخم مرغ به هیچ گونه مشکلی برخورد نکرده اند. تعداد زیادی از افراد به صورت ژنتیکی دچار مشکلاتی مانند اختلال ژن آپولیپوپروتئین هستند که این افرار باید میزان مصرف تخم مرغ را تا حد امکان کاهش داده و یا آن را از رژیم غذایی خود حذف کنند.

خواص تخم مرغ

کولین (Choline):

کولین ماده ی ناشناخته ای برای بسیاری از مردم است. کولین در گروه ویتامین های ب قرار می گیرد. بدن از کولین برای تولید عشای سلولی استفاده می کند. از کولین در بدن برای عملکردهای دیگر مانند رشد بدن، بازسازی بافت ها و افزایش میزان امینی بدن استفاده می شود.

آنتی اکسیدان:

افراد با افزایش سن دچار مشکلاتی مانند کاهش میزان دید می شوند و این مشکل با استفاده از مواد مغذی زیادی قابل کنترل است. خواص تخم مرغ مقداری آنتی اکسیدان دارد که برای افزایش میزان لوتئین و زاگزانتین مفید است. محققان، طی تحقیقاتی به این نتیجه رسیده اند که استفاده روزانه یک و سه دهم زرده تخم مرغ به مدت 4 هفته و نیم می تواند تا میزان چشم گیری سطح لوتئین و زاگزانتین موجود در خون را افزایش دهد.

حتما بخوانید :  6 راه برای تقویت سیستم ایمنی بدن

امگا 3:

میزان امگا 3 موجود در تخم مرغ ها یکسان نمی باشند و میزان آن در تخم مرغ های محلی بسیار بیشتر از تخم مرغ های دیگر است. میزان امگا 3 موجود در خواص تخم مرغ در مرغ هایی که در مزرعه و به صورت محلی پرورش داده شده است، بسیار بیشتر است. مصرف امگا 3 به کاهش میزان سطح تری گلیسرید خون کمک می کند. میزان مصرف 5 تخم مرغ در طول هفته به مدت 21 روز میتواند 16 تا 18 درصد سطح تری گلیسرید خون را افزایش دهد.

پروتئین، آمینواسید:

مهم ترین ساختار بدن را پروتئین تشکیل می دهد. بدن از پروتئین برای ساخت بافت ها و عملکرد های کاربردی استفاده می کند. از مهم ترین فواید و خواص تخم مرغ وجود پروتین را می توان نام برد که یک منبع غنی از پروتئین به شمار می آید. علاوه بر میزان زیادی از پروتئین، آمینواسید هایی که در تخم مرغ وجود دارد که  برای بدن لازم می باشند.  اگر میزان پروتئین موجود در تخم مرغ به اندازه نیاز بدن مصرف شود، باعث کاهش اضافه وزن، کاهش فشار خون و همچنین سلامت استخوان های بدن می شود.

خواص تخم مرغ

املاح:

تخم مرغ دارای املاح مورد نیاز برای سلامتی بدن است. از جمله این املا عبارت اند از: سلنیم، آهن و کلسیم، سلنیم، آهن و …

کربوهیدرات ها:

تخم مرغ دارای مقدار کمی کربوهیدرات است . همچنین فاقد از فیبرهای غذایی است.

حتما بخوانید :  بهترین خواص قارچ برای سلامتی

چربی:

میزان چربی در زرده بیشتر از سفیده است. چربی در زرده 8 درصد و در سفیده 5 درصد است.   

خواص تخم مرغ کدام اند؟

فواید تخم مرغ و وجود مواد مغذی و افزایش سیستم ایمنی بدن :

در یک تخم مرغ وجود مواد مغذی مانند میتامین آ، اسید فولیک، ویتامین ب5، ویتامین ب 12، ویتامین ب 2، فسفر، سلنیم، ویتامین های E، K،  B6  و کلسیم و زینک که برای بدن ضروری است، وجود دارد. در فواید و خواص تخم مرغ مواد مغذی بسیاری وجود دارد که  وجود همگی برای بدن مفید محسوب می شود.

وجود کلسترول بالا و عدم تاثیر گذاری در کلسترول خون

افزایش میزان HDL یا کلسترول مفید موجود در بدن:

کلمه ی اچ ال دی از کلمه ی لیپوپروتئین گرفته شده است. بیشتر افراد لیپوپروتئین را با نام کلسترول می شناسند. این ماده خطر ابتلا به بیماری هایی مانند بیماری های قلبی، سکته مغزی، و حتی مشکلات مختلف بهداشتی که برای افراد به وجود می آید، کاهش می دهد.

خواص تخم مرغ و کاهش خطر بیماری های قلبی عروقی:

تخم مرغ توانایی تبدیل کلسترول LDL را به LDL به صورت متراکم دارد به همین دلیل خطر مبتلا شدن به بیماری های قلبی را کاهش می دهد. باید توجه داشت که کلسترول LDL به صورت فشرده مشکلاتی را برای افراد به وجود می آورند.

خواص تخم مرغ

سلامت چشم:

وجود موادی مانند لوتئین و زیگزانتین و آنتی اکسیدان برای سلامتی چشم ها ضروری می باشد.به طور کلی وجود موادی که به فعالیت های دژنتراتیو کمک می کند لازم می باشد. با تحقیقات انجام شده امروزی بر خاصیت های موجود در ترکیبات تخم مرغ، مشخص شده که مصرف آن تاثیرت چشم گیری را در جلوگیری از خظر بروز آب مروارید دارد.

کاهش میزان تری گلیسرید به دلیل وجود امگا 3

فواید تخم مرغ و کاهش وزن:

به دلیل وجود مواد مغذی در فواید تخم مرغ پس از میل کرد آن، فرد برای مدت زمان طولانی تری احساس گرسنگی نمی کند.

حتما بخوانید :  خواص اعجاب انگیز سیر بر سلامتی انسان

خواص تخم مرغ و تقویت پوست و مو:

وجود ویتامین B در تخم مرغ، /ان را به یک وعده ی مغذی برای محافظت از پوست و مو تبدیل کرده است.

تقویت و تضمین عملکرد سیستم عصبی:

ماده ای به نام کولین در تخم مرغ وجود دارد که یکی از اجزاء غشای سلولی است برای سیستم عصبی بسیار مفید و کار آمد است.

 

تبلیغات

پاسخ دهید

آدرس ایمیل شما منتشر نخواهد شد. فیلدهای اجباری مشخص شده اند *
شما می توانید از این استفاده کنید HTML برچسب ها و ویژگی ها: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <s> <strike> <strong>