تبلیغات

خواص انجیر

انجیر میوه ای شیرین که خداوند در قرآن به آن قسم یاد کرده است، آشنایی با خاصیت بسیار این میوه بی شک برای سلامتی انسان بسیار مفید خواهد بود، از مشخصات ظاهری این درخت بوته ای یا درخت کوچکی است، از 1 متر (3 فوت) تا 10 تا 12 متر (33 تا 39 فوت) ارتفاع، با برگهای پهن، ناهموار و برگریز که عمیق لوب دار یا گاهی تقریباً کامل است. برگها و ساقه ها هنگام شکسته شدن، یک لاتکس سفید ( شیره ) ترشح می کنند.

 آشنایی با این میوه و ارزش غذایی بسیار بالا !

برای بیشتر آشنا شدن با خاصیت های این میوه لاز م است بدانیم این میوه چگونه ارزش غذایی دارد، این میوه دارای بسیاری از ویتامین های A,C,K,B نیز می باشد و مواد معدنی مانند منیزیم، کلسیم، منگنز، پتاسیم، زینک و آهن می باشد با توجه به اینکه این میوه چربی ندارد پس جزء میوه های بسیار کم کالری قرار دارد پس کسانی که می خواهند لاغر شوند این میوه را باید در رژیم غدایی خود قرارا دهند.( لازم به ذکر است ارزش غذایی تازه ی این میوه کمتر از انجیر خشک نیز می باشد )

خواص انجیر

انواع مختلفی از انجیر وجود دارد که همه آنها از نظر رنگ و بافت بسیار متفاوت هستند. ویژگی منحصر به فرد آنها دهانه کمی جوانه مانند است که در قسمت بالایی آن اوستیول نامیده می شود و به رشد این میوه کمک می کند. شیرینی طبیعی به این معنی بوده که قبل از قندهای تصفیه شده، اغلب از یان میوه به عنوان شیرین کننده استفاده می شد. از آنجا که یک انجیر در واقع یک  گل است، برای تولید مثل به گرده افشانی نیاز دارد، اما چون گل ها مهر و موم شده اند، هر گونه حشره نمی تواند در داخل آن بخزد.  این کار متعلق به یک حشره کوچک است که به عنوان زنبور انجیر معروف است.تنوع و سازگاری گیاهان انجیر باعث شده است که آنها به عنوان ماده غذایی مورد علاقه حیوانات شناخته شوند. در سال 2001، یک تیم از محققان تحقیقات علمی منتشر کردند و سوابق مصرف انجیر را برای نزدیک به سیزده گونه پرنده و پستاندار کشف کردند. 

بیشتر مطالعه کنید:  خواص شگفت انگیز انگور برای سلامتی

چگونگی مصرف این میوه فصل انجیر تازه بین تابستان و پاییز است. انجیر به سرعت فساد پذیر و لطیف است و معمولاً در طی یک تا دو روز پس از خرید بهتر است که مصرف شود. هنگام انتخاب انجیر، آنهایی را انتخاب کنید که چاق و چله، لطیف، رنگی عمیق و غنی از کبودی داشته باشند. انجیر رسیده طعم شیرینی دارد. انجیر رسیده را هنگامی که به خانه آورد، نباید شست تا زمانی که آماده خوردن شود. باید تقریباً دو روز در یخچال نگهداری شوند. اگر انجیر هنوز رسیده نیست، آنها را در دمای اتاق نگه دارید تا رسیده شود.  

خواص انجیر

 9 خواص بسیار مهم انجیر

با دلیل خوب بودن، بیش از حد انجیر سرشار از کلسیم است، جویدن و هضم آن آسان است و برخلاف گیاهانی که به صورت فصلی میوه می دهند، در تمام طول سال یافت می شود. این محل اسکان گیاه انجیر از زنبور انجیر است.

آنتی اکسیدان: به عنوان بخشی از شناخت جهانی ارزش بالقوه سلامتی ناشی از گیاهان، فعالیت آنتی اکسیدانی و اثرات سلامتی این غذاها به طور گسترده مورد بررسی قرار گرفته است. مصرف آنها باعث افزایش ظرفیت آنتی اکسیدانی پلاسما می شود، از لیپوپروتئین های کم و چگالی بسیار کم در برابر اکسیداسیون محافظت می کند، سطح لیپیدها را در پلاسما کاهش می دهد و بنابراین ممکن است خطر بیماری های قلبی عروقی را کاهش دهد. همچنین فعالیت های ضد سرطانی را نشان داده اند. مطالعات برای جداسازی مواد سازنده مسئول چنین اثرات بیولوژیکی و روشن ساختن آنها ادامه دارد.

بیشتر مطالعه کنید:  خواص شگفت انگیز فندق برای سلامتی و بدن

خواص ضد سرطانی: شهرت بسیار بالا در طب سنتی و مصرف این میوه به صورت خشک و تازه باعث حل شدن بسیاری از مشکلات گوارشی و… می باشد، حتی در برخی از کشور ها ثابت شده که این میوه خواص بسیار سرطان زدایی نیز دارد.

خواص این میوه برای پوست: با استفاده از شیره ی ( لاتکس ) این درخت میتوان انوع زگیل پوستی را درمان کرد همچنین برای رفع آکنه پوست نیز مورد استفاده قرار می گیرد، و به عنوان ماسک تقویقت کننده و غنی از آنتی اکسیدان برای صورت استفاده کرد.

دیابت: حتی از برگ درخت این میوه میتوان استفاده کرد، تحقیقات نشاده می دهد از برگ درخت این میوه می توان برای متعادل سازی دیابت و اسید های چرب خون نیز استفاده کرد.

سلامت مو: این میوه با داشتن مواد مغذی به رشد مو کمک بسیاری می کند، زینک موجود در انجیر باعث تقویق فولیکول مو شده و سبب رشد سریع مو ها می شود.

خواص انجیر

پیشگری از مشکلات گوارشی ( یبوست ): فیبر موجود در این گیاه می تواند با نرم کردن مدفوع،  به منظم تر شدن حرکات روده و جلوگیری از یبوست به سلامت دستگاه گوارش کمک کند. همچنین به پایین آمدن کلسترول کمک می کند، زیرا فیبر کلسترول را به هم متصل کرده و از بدن خارج می کند.همچنین لازم به ذکر است پتاسیم یک ماده معدنی است که برای سلامت قلب و کنترل فشار خون مهم است. مطمئناً می توانیم پتاسیم خود را با موز و سیب زمینی پر کنیم اما انجیر می تواند یک ترکیب جدید جالب را ایجاد کند! یک انجیر بزرگ 148 میلی گرم پتاسیم و یک وعده انجیر حدود 10 درصد از نیاز روزانه شما را دارد.انجیر منبع خوبی از منیزیم است و این فواید حتی پس از خشک شدن انجیر باقی می ماند، مصرف وعده انجیر حدود هشت تا 12 درصد نیاز روزانه شما به منیزیم را تامین می کند. این میوه مغذی برای بدن لازم است و باعث کمک به عملکرد عضلات و اعصاب، سلامت استخوان، ساخت پروتئین ها، حفظ سطح قند خون و فشار خون را کنترل و تامین میکند.

بیشتر مطالعه کنید:  معرفی خواص بیشمار سیب برای زیبایی و سلامت

پیشگیری از فشار خون بالا: این میوه دارای پتاسیم زیادی می باشد و کمی سدیم نیز دارد بنابراین مصرف این میوه باعث می شود پر فشاری خون در بدن از بین برود.

پیشگری از سرطان سینه: فیبر بالای موجود در انجیر در پیشگیری از سرطان سینه در زنانن بسیار موثر است اکثر خانم ها پس از سن یائسگی هورمون های آنان دارای نوسان می شوند و این نواسانات بدن باعث ضعف سیستم ایمنی بدن می شود.   

کاهش وزن: فیبر فرواوان موجود در این میوه به لاغر شدن کمک بسیار شایانی میکند و خوردن آن به کسانی که که دارای چاقی یا اضافه وزن داردند پیشنهاد می شود که مصرف این میوه را در برنامه رژیم غذایی خود قرار دهند.

تقویت استخوان ها: کلسیم بالای این میوه برای استحکام استخوان ها بسیار مفید و ارزنده می باشد.

تبلیغات

پاسخ دهید

آدرس ایمیل شما منتشر نخواهد شد. فیلدهای اجباری مشخص شده اند *
شما می توانید از این استفاده کنید HTML برچسب ها و ویژگی ها: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <s> <strike> <strong>