
معرفی کتاب بیشعوری
کتاب بیشعوری از خاویر کرمنت از کتاب هایی است که در زمینه روانشناسی و با بیان طنز گونه ای نوشته شده است. راهنمای عملی شناخت و درمان خطرناک ترین بیماری تاریخ بشریت عنوان فرعی این کتاب است که پیش از مطالعه آن با توجه به این مضمون می توان پی برد که این اثر درباره موضوعاتی چون خود شناسی، روانشناسی، اختلالات شخصیتی و رفتارشناسی است. در این کتاب نویسنده در قالب طنز به بررسی یکی از اختلالات شخصیتی به نام بیشعوری می پردازد و معتقد است که نمی توان تعریف دقیقی از این رفتار مخرب داشت اما به سادگی در افراد قابل تشخیص است.
در این مقاله با معرفی و نقد کتاب بیشعوری اثر خاویر کرمنت در ادامه با ما همراه باشید.
کتاب بیشعوری در یک نگاه
اگرچه این کتاب بر پایه تحقیقات روانشناسی و علمی معتبر نوشته نشده است و شما با نتایج و نظریه های روانشناسان و دانشمندان روبه رو نیستید، اما نکات ارزشمندی برای گفتن دارد. نویسنده در این اثر سعی کرده است که نکات و حرف های مهمی را به بیان طنز به خوانندگان منتقل کند، مسائلی که بسیار آگاهی دهنده هستند. خاویر کرمنت بیشعوری را به عنوان یک رفتار مخرب شخصیتی معرفی می کند که نمود آن را می توان در جنبه های مختلف زندگی شخصی و اجتماعی انسان ها مشاهده کرد. نویسنده کتاب بیشعوری هدف خود را از نگارش این کتاب شناخت بیماری بیشعوری و ارائه روش درمانی برای این بیماری عنوان کرده است.
پیش از این که این کتاب را مطالعه کنید باید به شما یک نکته مهم را یادآوری کنیم. با توجه به محتوای این کتاب خواننده نباید در تله خود برتربینی بیفتد. تقریبا همه ما در مورد پذیرش جنبه های منفی رفتاری و شخصیتی خود مقاومت می کنیم و این موضوع می تواند ما را از هدف اصلی این کتاب دور کند. هدف این کتاب شناخت بیشعوری و اصلاح این رفتار است نه شناسایی آن در افراد دیگر.
خاویر کرمنت در ابتدای کتاب بیشعوری ادعا می کند که خود قبلا به بیشعوری دچار بوده، به گونه ای که این رفتار نادرست برایش مشکلات فراوانی به وجود آورده بود. در نهایت موفق می شود که خودش را درمان کند و در این کتاب تلاش می کند که دیگران را از بیشعوری آگاه و راه درمان آن را نشان بدهد. راه کارهای درمانی که دکتر کرمنت در کتابش ارائه کرده است حاصل تجربه هایی است که در طی سال ها از دیدار با بیماران مبتلا به بیشعوری و رفتارهای مشابه این بیماری بدست آورده است و با استفاده از نقل این تجارب سعی بر درمان بیماران و شفای آن ها از بیشعوری دارد.
خرید این کتاب از دیجی کالا
نقاشی روی جلد کتاب بیشعوری اثری از هنرمند معروف نروژی، ادوارد مونک است. این اثر مشهور در سبک امپرسیونیسم که جیغ نام دارد، انتخاب خوبی برای نشان دادن محتوای کتاب است. دکتر کرمنت اعتقاد دارد که بیشعورها عموما افراد باهوش و نخبه هایی هستند که با بیشعوری و اعتماد به نفس بالا و منفعت طلبی بی حد و مرزشان به خود و جامعه صدمه می زنند.
معرفی فصل های کتاب بیشعوری
نویسنده در این کتاب بیشعورها را در 5 دسته کلی معرفی می کند و هر کدام از این 5 گروه را به چند بخش دیگر تقسیم می کند. در هر فصل ویژگی های افراد بیشعور و انواع بیشعوری را مشخص کرده و در نهایت درمان بیماری را بررسی و راه نجات از بیشعوری را نشان می دهد. طبق نظر کرمنت مشکل ترین بخش درمان بیشعوری مرحله اول آن یعنی پذیرش بیماری بیشعوری است. در ابتدای هر فصل یک نقل قول که غالبا طنز و بسیار خنده دار و عموما ابداعی و دارای جنبه تمسخر آمیز هستند آورده شده است.
در فصل اول کتاب بیشعوری با این عنوان” چه کسی بیشعور است و چرا یک نفر می خواهد بیشعور باشد؟” کرمنت ابتدا بیشعوری را تعریف و نشانه ها و ویژگی های افراد بیشعور را بیان می کند و ماهیت و شدت بیشعوری را در تمام جوانب زندگی شخصی و اجتماعی نشان می دهد. نویسنده برای این که خواننده با نشانه های بیشعوری آشنا شود غالبا از ضمیر شخص سوم و با یک داستان که عموما درباره فردی که مبتلا به بیشعوری است، استفاده کرده است.
در فصل دوم کتاب بیشعوری شما می توانید نوع بیشعوری را تشخیص بدهید، نویسنده در این فصل بیشعوری را در گروه های اجتماعی، تجاری، مدنی، مقدس آب، عرفان باز، دیوان سالار، بیچاره و شاکی دسته بندی کرده و ویژگی های افراد مبتلا به این نوع از بیشعوری ها را بیان می کند. استفاده از قالب طنز داستان ها که نویسنده از آن برای بیان موضوعات پرداخته است، مطالعه را برای خوانندگان این کتاب لذش بخش و راحت کرده است.
در فصل سوم کتاب بیشعوری شما با پدیده بیشعوری در جامعه و راه درست برخورد با آن آشنا می شوید. موضوعاتی که در این فصل از کتاب به آن پرداخته می شود شامل تجارب به مثابه بیشعور، دولت به مثابه بیشعور، خواندن، نوشتن و بیشعوری، بیشعوری در رسانه یک اپیدمی واقعی است. با مطالعه این فصل شما با نگاه کرمنت به مسئله بیشعوری در جامعه آشنا شده و آثار و ضررهایی که بیشعوری در زندگی اجتماعی دارد را مشاهده خواهید کرد.
در فصل چهارم کتاب بیشعوری شما با روش زندگی بیشعورها و افراد بیشعور که در زندگی شخصی به ما نزدیک هستند، آشنا می شوید. به عقیده کرمنت ممکن است ما در زندگی شخصی با افراد بیشعور روبه رو شویم و یا گاهی مجبور به زندگی کردن با آن ها باشیم. کار کردن با بیشعورها، وقتی دوست بیشعور است، ازدواج با آدم بیشعور، بیشعور مادرزاد و فرزندان والدین بیشعور موضوعاتی است که نویسنده در رابطه با زندگی افراد بیشعور در این فصل از کتاب به بیان آن ها پرداخته است.
در فصل پنجم و پایانی کتاب بیشعوری نویسنده در نهایت شما را با درمان و راه نجات از بیشعوری آشنا می سازد. در این بخش از کتاب کرمنت مراحل درمان را شرح می دهد و به فرد مبتلا به بیشعوری کمک می کند تا خود را نجات دهد. دکتر کرمنت معتقد است که برای داشتن زندگی و جامعه ای بهتر، بهترین راه این است که رفتار خودمان را اصلاح کنیم و بدین ترتیب جامعه هم اصلاح می شود.
بخش هایی از کتاب بیشعوری
هر آدمی، چه پولدار و چه بیپول، چه زن و چه مرد، چه پیر و چه جوان ممکن است به بیشعوری مبتلا شود. نه باهوش بودن و نه کودن بودن، هیچکدام مانع از ابتلا به این عارضه نمیشوند. به عبارت دیگر، بیشعوری مرضی است که میتواند هر کسی را در هر زمانی، بدون هیچ هشداری، آلوده کند. (کتاب بیشعوری – صفحه ۴۸)
بیشعورها همیشه در حکم معمایی برای دیگرانند. کارهایشان همانقدر متناقض و ناساز است که یک جوجهتیغی بخواهد بادکنک بفروشد. این مشکل پیش از هر چیز به خودفریبی و دمدمی مزاجی بیشعورها بازمیگردد. (کتاب بیشعوری – صفحه ۸۱)
سختترین مرحله در درمان و ترک بیشعوری همان مرحله نخست است؛ یعنی پذیرفتنِ بیشعور بودن. هیچکس دوست ندارد قبول کند که بیشعور است و بنابراین لحظه برداشتن نخستین گام، دردآور است. لحظهای که رسیدن به آن، شهامت و اراده بالایی نیاز دارد. (کتاب بیشعوری – صفحه ۲۰۹)
بزرگترین معضل در کار کردن با بیشعورها، این است که محال است پا روی دم آدم نگذارند. وقتی که همکار بیشعورتان بعضی از گزارشهایتان را میدزدد یا به رئیستان میگوید که احتمال دارد معتاد شده باشید، چکار میتوانید بکنید؟ (کتاب بیشعوری – صفحه ۱۸۲)
برای دانلود نسخه PDF و الکترونیکی این کتاب بر روی لینک زیر کلیک کنید تا فایل PDF کتاب برای شما دانلود شود.
مشخصات فنی کتاب بیشعوری
عنوان اصلی: کتاب بیشعوری
عنوان فرعی: راهنمای عملی شناخت و درمانِ خطرناکترین بیماری تاریخ بشریت
نویسنده: خاویر کرمنت
ترجمه: محمود فرجامی
تعداد صفحات: ۲۳۲
قیمت چاپ بیست و دوم – سال ۱۳۹۳: ۱۵۰۰۰ تومان
کتاب بیشعوری مسائل مهمی را به ما آموزش می دهد و پیشنهاد می شود که این کتاب را مطالعه کرده و از خواندن آن لذت ببرید.